Het project “Geef ze een glimlach” organiseert voetbalkampen in West Oekra├»ne die uit oorlogsgebied gevlucht zijn. Door sport en therapie wordt geholpen bij traumaverwerking. Het project wordt in 10 steden georganiseerd en heeft zo’n 200 deelnemende kinderen. Voor dit project zijn we op zoek naar oude voetbalkleding.

Het project wordt gerund vanuit Rivne door Evgeny Dontsova, voormalig directeur van de Eredivisie club FC Veres en nu oprichter en directeur van de Football Academie FC Standart en wordt ondersteund door onder andere het Ministerie van Sport.

Training at FC Standart

Project Backers

Het project wordt ook door lokale ondernemingen gesponsord, die voor het salaris van de coaches zorgen en voor lunchpakketten voor de kinderen. Er worden nu projecten georganiseerd in onder andere Lviv, Lutsk, Rivne, Uhzugrod en Zjytomir, Er is nu vooral behoefte aan voetbalkleding.

Het project wordt ook ondersteund door bijvoorbeeld de Real Madrid Foundation en Vitesse.

Hoe kunt u helpen?

U kunt dit project ondersteunen door voetbalkleding in te zamelen. Dit kunnen broeken en shirts zijn van uw lokale voetbal club van vorig seizoen die nu niet meer gebruikt worden. Om een team uit te kunnen rusten is het fijn als er ongeveer 15 dezelfde tenues plus een keeperstenue ingezameld kunnen worden. Scheenbeenbeschermers zijn ook zeer welkom. Voor meer informatie, neem contact met ons op via het contactformulier.