Oekraïne wordt verscheurd door oorlog. Steden, dorpen en vitale infrastructuur zijn vernietigd. Er is ontzettend veel wat wij niet kunnen oplossen, maar wij proberen te helpen naar wat we kunnen. Om er voor te zorgen dat de hulp die wij kunnen bieden aansluit op de vraag en ook aankomt op de plek waar die het meest nodig is werken we nauw samen met diverse netwerken in Oekraïne waarin we persoonlijk mensen kennen.

In dit netwerk bevinden zich CEO’s van middelgrote software bedrijven in ondermeer Kyiv, Lviv, Charkiv, Cherson, Odessa en Ivano Frankivsk. Daarnaast werken we samen met kleine kerkelijke gemeenschappen (meerdere denominaties) in de regio’s Rivne, Zhytomir, Cherson, Uzughrod, Kharkiv, en Chernivtsi. In enkele regio’s hebben we ook persoonlijk contact met lokale overheid (Kyiv) en regionale overheid (Rivne)

Binnen dit werkgebied zoeken we ook waar we kunnen aansluiten bij lokale initiatieven, zoals bijvoorbeeld CodeIT4Life in Charkiv dat opgezet is door de CEO’s van enkele lokale softwarebedrijven waar wij contact mee onderhouden.

Aleksey CodeIT4Life in Izyum
CodeIT4Life in Izyum kort na de bevrijding